15 jun 2017 2017-06-15 23:44 2017-06-15 23:44

Hej då Azorerna!

Vi blev liggande närmare tre veckor i Horta. Marinan organiserade en kajplats i innerhamnen, och så snart vi smitit in, möblerades det om omkring oss, så den dag vi skulle ut igen fick sju segelbåtar flytta på sig. Men roligt var det. På Gustafs födelsedag, den 8 juni, hade vi akterruffen full med folk, Lovisa, Matilda från Annalisa. Jag hade bakat tårtor hela dagen.

Vi gjorde en nattsegling till Punta Delgada, huvudorten på São Miguel, den största av Azorernas öar. Maria och Erik från Göteborg var med ombord på vägen dit. Maria hade seglat med svenska HavAnna från Bahamas till Azorerna, där hennes pojkvän Erik mött upp. Erik hade seglat till Västindien några år tidigare. Numera får han mest hålla tillgodo med att designa kopphållare till bilar i Göteborg och nöja sig med att segla på semesterdagarna. Vi fick många skratt med dessa två ombord. Lite romantik också faktiskt. Erik friade till Maria på toppen av vulkanön Pico några dagar innan vi träffades! Erik stod för underhållningen ombord, både på gitarren och synten. Samma morgon de mönstrade av, spelade Erik en visa han skrivit själv, “Nykär”, som han skrivit just när de var nykära (vilket de fortfarande verkade vara). Låten fick hela Sverige höra i TV-programmet Idol för några år sen. Det kan man kalla kärlek!

Nu har vi lämnat Azorerna bakom oss. Vi har med oss en extra gast, Johan Sundell, från Gustafs gamla jobb på Astra Zeneca. Han mönstrade på i Punta Delgada. Väderprognosen spår att vinden ska bli svag framöver. Hoppas bara att den räcker att förflytta oss de 1200 sjömilen till sydvästra Irland, dit vi är på väg. En mjukstart för Johan, som inte vet hur det är att bo i en tvättmaskin.

Tina, den 15 juni 2017