3 jun 2017 2017-06-03 13:30 2017-06-03 13:30

Horta.

Efter en vecka i hamn känns det som om man aldrig gjort annat, den långa resan på 34 dygn från Ascension bleknar långsamt bort. Varje dag får vi gå en sväng för motionens skull, muskler har tynat bort under resan.
Vi ligger längs en stenkaj i en överfull marina i Horta. Hamnen är spektakulär, kaj och stenmurar är täckta av målade konstverk av förbipasserande segelbåtar. Vi borde också lämna ett avtryck! Här är så mycket segelbåtar att det alltid ligger några på kö ute för ankar i hamnbassängen. Majoriteten är på väg hem från Västindien, massor av skandinaviska båtar. Dark and Stormy från Jönköping och Shaddock från Stockholm mötte vi 2013 i Västindien. I ytterhamnen ligger ett stort skolsegelfartyg från Öckerö med 45 tonåringar ombord. Den svenska flaggan vajar högst i Horta! Fransmännen står för underhållningen. Här finns ett imponerande franskt ungdomsgäng på sex stålbåtar som försörjer sig med att spela jazz på de lokala pubbarna. Trombon, trumpet och tuba ingår i utrustningen och ger grundsoundet. Ibland spelar de på båtarna, klättrar upp i spridarna med dragspelet, och jag är avundsjuk att vi inte kan trycka in vår båt i innerhamnen lite närmare för att få kvällsmusik.
Min syster Mia med barnen Sanna och Nina är på besök, och tillsammans med barnen på svenska Annalisa från Skanör, röjer de runt. Gustaf har lappat på våra skörade segel, men jag är väldigt skeptiskt till att de håller ända hem. Tur har vi har några stycken att välja på…

Tina, 3 juni 2017, Horta, Faial, Azorerna