3 feb 2014 2014-02-03 05:00 2014-02-03 05:00

Full rulle

Sedan två nätter har vi varit nio personer istället för fyra ombord. Camilla och Eric med barn är på två veckors besök och det är full aktivitet, många barn och viljor, projekt och matlagning.

Broder Erics familj kom på lördag morgon. De anlände efter en tre timmars djungelsafari till slut, med en stor träeka, körd av en indiankille. Det ljusa i broderns skinn har nu förändrats totalt, och epitetet rödskinn passar bättre på honom än på innevånarna här omkring.

Tina och jag var flitiga med att proviantera färskvaror på Carti dagarna innan, så vi kunde lätta ankar mot Lemon Cays redan efter lunch, och där ligger vi fortfarande kvar.

Vi har hunnis snorkla en del, Eric har fått sig ett dyk, barnen har gungat, spelat, grävt och badat på stranden och Amanda har rott runt i vår lilla vita jolle. Eric har redan huggit tag i och demonterat en utombordare, som inte gick att snurra på och konstaterat felet och avhjälpt det. Det var utgående axeln ner mot propellern som korroderat fast i aluminiumblocket. Ack en sån entusiast! I går grillade vi en laddning kött och friterade potatis, i dag har det varit spagetti-köttfärssås, fem humrar och en massa hemgjord pizza, väl nersköljda av några flaskor vin som Kendipi skänkte oss som tack för att Eric och Camilla skeppade med delar till deras watermaker.

Vi har mycket trevligt tillsammans och njuter av allehanda aktiviteter, sjunger en och annan glad stump. De fem barnen leker oavbrutet från tidiga morgonen till sena kvällen.

Tina och Camilla köpte varsin bunt molas i morse av ett glatt gäng indianer, som var ombord en timme allra minst.

Gustaf kl. 3.56Z, 3 feb 2014 Lemon Cays pos: 9-33.69’N 78-51.78’W