11 mar 2014 2014-03-11 03:58 2014-03-11 03:58

Ostfrossa i Panama City

Matinköpen är i full gång, och eftersom vi just nu inte brottas med några svårare saker att åtgärda på Caminante, bränner Gustaf sitt krut på matinköpen istället. I dag besökte vi mataffären PriceSmart tillsammans med Joyce och Paul från Byamee, och lämnade affären 8000 kr fattigare. Den stackars taxichauffören, som skulle köra oss tillbaks till marinan, klarade inte guppen i gatan, utan att underredet slog i. Jag uppskattar att vi har 20 kg ost ombord nu, och Gustaf kunde bara inte sluta prata om hur han kunnat köpa så dyr ost i affären i Sabanitas, när den var så mycket billigare på denna sidan… Eftersom det känns helt omöjligt att få plats med all denna ost i kylen, får vi väl i vanlig ordning stuva den i kölsvinet och hoppas att den inte hinner explodera innan vi äter upp den.

Från marinan där vi ligger ser man på håll alla höghus – vyn påminner starkt om New York. Också den del av staden vi hittills stiftat närmare bekantskap påminner om USA – vackra alléer, många stora dyra bilar och hög standard överallt. Taxichauffören som körde oss hem påstod att det finns gott om jobb här. Och jag tänkte att det inte finns många länder numera, där det finns gott om jobb längre.

Det ligger ett fyrtiotal båtar ankrade bredvid oss, och lika många vid stranden norr om oss. De allra flesta är på väg någonstans. Alla pratar med alla på jollebryggan. Alla har praktiska frågor – var köper man bensin, diesel, var skaffar man busskort etc. etc. Ett härligt surr av aktivitet. Australiska Tehani-Li bredvid oss väntar på båtdelar och svenska Anastasia på att få ut sina segel, som skickats från Sverige från ett lager, där de legat inlåsta i två veckor.
Lovisa och Karin leker med Darien från Byamee. I dag kom det även en ny flicka och lekte här, femåriga Isabelle från amerikanska Sunrise. Barnen får knappast se någon natur här, eller bada, men de springer i alla fall i de stora varuhusens gångar, eller leker på varandras båtar.

Tina, 02.56z, 11 mars 2014, la Playita, Panama City, Panama