1 jan 2014 2014-01-01 08:40 2014-01-01 08:40

Bidevind, bidevind

Vi skumpar fram med sidofönstrena strax ovan vattenytan. Caminante kränger 15-20 grader ungefär, vilket är en kompromiss mellan fart, slitage och komfort. Tar in lite rev, släpper ut lite rev för att justera. Det är inte pinkryss, vi gillar att hålla farten, men vi måste upp en bra bit mot passadvinden på vår färd söderut mot Panama.

Våra tankar på att stanna på Brac sprack. Vi fick en svag kallfrontspassage i går natt och vinden vred såpass mycket att vi slutligen passerade 35 sjömil i lä om ön. Sålunda blev det popcorn i sittbrunnen och Karin och Lovisa fick spela Nintendo så länge de ville i kväll, vilket blev tills batterierna tog slut för dem båda vid halv tvåtiden. Nytt rekord…

Prognosen säger att vi har två dygn framför oss med lite starkare vind, så jag är redo att ta in lite i stor och mesan, har hittills bara justerat med rullgenuan.

Mellan Jamaica och Nicaragua ligger ett stort område med korallrev och grundbankar som vi måste ta oss an och snirkla oss igenom så småningom. Därför känns det extra bra att ta höjd här ute på öppet vatten.

Det är ganska mycket fartygstrafik här i området, så det är klokt att ha ett öga mot horisonten. Just nu har vi det 304 meter stora kryssningsfartyget Carnival Breeze alldeles utanför fönstret. Det lyser som rena julskyltningen, så det är åtminstone ingen risk att krocka med det om man inte är alldeles blind.

Gustaf 7.40Z 1/1 2014 18-54.7’N 80-06.4W