22 nov 2013 2013-11-22 03:35 2013-11-22 03:35

Ensamma på havet

Oj oj vad mätt man blev, och det gick inte riktigt att få bort hummerlukten från fingrarna. Sista stjärten fick åka in i frysen.

Gjorde nyss en kvällstur upp på däck för att kolla att allt är OK inför natten. Hissade upp badbryggan en bit till och surrade jollen som hotade att skava. Det går ca en meter sjö på ankarplatsen och det är nästan så bogsprötet nuddar vattnet ibland. Det hissar gott när man står längst ut i fören, men jag tror ingen ombord störs av det.

Solen gick ner innan vi kommit fram till vårt ankarställe och det kändes onödigt att gå in mot revet sista sjömilen i mörkret. Dessutom hade vi haft ett stort squallområde i hasorna flera timmar, och detta överföll oss nästan direkt när vi fått i ankaret. Sålunda ligger vi lite öppet här. Öh, väldigt öppet mot rådande vind, men väl skyddade mot ost till syd. Allt sedan squalleriet för några timmar sedan blåser det 10 m/s (=20 knop) från NE med 14 sjömil fetch i den riktningen, vilket tydligen ger ca en meter sjö.

När man tittar ut känns det precis som vore man på en översegling. Inte land i sikte någonstans, inte ett ljus, inte en lanterna. Jag vet att det finns små mangroveskär inom tre-fyra sjömils håll, men det är inget som syns nu. Istället ser man blixtar som far över himlen, men dundret överröstas av vinden och ljuden från båten i sjöhävningen.

Karins förkylning har tilltagit lite och hon har nu en del feber. Gick och lade sig utan tillsägelse! Förkylningen har hon försökt bota med Ipad-spel så gott det nu går. Hon hade ingen stor aptit på hummer. Men Lovisa, hon njöt i fulla drag!

Gick just upp på däck och lade en snubber, dvs en lina mellan kättingen och en knap så man avlastar ankarspelet. Brukar inte göra det. Tänkte det vore snöpligt om kättingen löpte ut i sjögången under natten, vi har ju korallrev bakom oss nånstans därute i mörkret. Då såg jag månen stiga över horisonten i all sin prakt. Vackert.

Natti natti från hummer-gungan. Nu är klockan över halv tio, dags att jaga Lovisa i säng..

02.28 GMT 22 nov 2013 pos 20-47.5’N 78-32.4’W