31 dec 2013 2013-12-31 06:32 2013-12-31 06:32

Fritt vatten under kölen

Det kluckar så hemtrevligt där utanför igen. Vi har haft väldigt svaga vindar sedan vi lättade ankar vid tiotiden i morse, 1-3 m/s. Men det har kommit lite vind nu så vi glider fram med fem knop. Inte illa. Men vi siktar inte rakt söderut som vi tänkte först, vi ska se om nordostan står sig, i så fall gör vi kanske ett kortare strandhugg på Brac, en liten ö som tillhör Caymanöarna. Våra tyska kompisar i Marlin kom dit i går kväll och skrev att det var 20 meters sikt och vackert. Skall vara ett dykparadis, liksom ett paradis för klättrare, eftersom där finns ett berg med mycket överhängsklättring. Kan ju vara kul att se… Så, vi håller upp åt ost under natten så visar det sig väl om vindriktningen räcker, det såg inte ut så på prognosen när vi stack.

Satte just upp lillefocken på det inre förstaget. Den har så tung duk så det behövs en del vind för att den ska få någon vettig form, men nu drar den fint.

Himlen är stjärnklar, oräkneliga tindrar de där uppe, månen håller sig undan och det är som vanligt så varmt så man sitter där ute på nattvakten i kallingarna och en tshirt. Karin somnade i sittbrunn så jag ska väl bära ner henne till sängen snart. Hon älskar att vara med på nattvakten och få lite egen tid med mig och prata om allt mellan himmel och jord. Hon har varit mörkrädd ett halvår och vi tränade i kväll på att försöka övervinna denna känsla. Det gick riktigt bra, som att vara med om ett litet äventyr. Hon är ju för rolig…

Gustaf 5.30Z 31/12 2013 pos 21-14.6’N 81-15.0’W