21 nov 2013 2013-11-21 21:56 2013-11-21 21:56

Ett kilo bruna bönor blir nog bra…

Så sjöng Cornelis Wreesvijk en gång,  som ni kanske minns. En annan textrad i visan var “Hummer din dummer, det blir man inte mätt på!” Lustigt. Cornelis, kommunistideologin och Kuba. Som ler och långhalm. Och där är vi nu.

Alltså var alla inblandade mycket nöjda när en fiskebåt med tre nervösa men glada gubbar dök upp med en liten träbåt likt den vi såg igår och vi bytte en helflaska riktigt god grenadisk femårig rom mot sju humrar alldeles nyss. Den sista var för stor att gå ner i vår största gryta så den får just nu koka med huvet ner och stjärten ovanför grytkanten. Ska bli gott och vi kan nog spara de bruna bönorna till sämre dagar. Våra vänner fiskegubbarna såg överlyckliga ut över bytet, detta var betydligt bättre handel än de var vana vid. Vi har hört folk som fått 24 humrar för bara en halvbutelj och kanske inte lika god rom, så i kväll kan de fira, liksom vi. Tre kilo hummer för 50 kronor är ju inget överpris kan man tycka…

Tjejerna har haft skola medan vi seglat i dag, så vi slipper det momentet i kväll. Karin är en liten smula förkyld efter senaste badomgångarna, men hon lyckades inte förhandla bort läsningen som är hennes tyngsta skolämne. Just nu får hon läsa högt ett kapitel “Pelle Svanslös” var dag. Vi slutade med bilderböckerna för ett par veckor sedan, under vissa protester från Karins sida. Hon är en genvägarnas förespråkare och hon tycker fortfarande att långa ord är jobbiga. Däremot har hon inget emot att träna engelska och spanska efter ordinarie skoltimmar.

Lovisa spelar flöjt med Tina där uppe, och nu hojtar Tina att jag får navigera lite så vi får i ankaret före skymningen.

Gustaf 20.53 GMT 21 Nov 2013 20-48.5’N 78-21.4’W