14 jan 2017 2017-01-14 16:38 2017-01-14 16:38

I startgroparna mot Mossel Bay.

Johan flög hem till Sverige igår, troligen några kilo tjockare, och lämnade oss kvar med fina minnen. East London är ju ingen spännande stad i sig, men kusten mot norr och söder är kantade av gudomligt vackra stränder, dit vi åkt för bad och promenader. Vi campade på Woody Cape Backpackers bredvid storslagna Alexandria sand dunes. Vi åkte till Hogsbeck uppe i bergen och gick en dagstur till vattenfallet Madonna and the Child, där vi tog oss ett dopp. Planen var att campa på hippiecampingen “Away with the Fairies”, men hotet om nattregn hejdade oss, så vi fick aldrig tillfälle av vara hippie för en kväll.
Addo Elephant Park var en höjdpunkt. Vi fick se massor med elefanter, samt en fin obs på två geparder som vilade sig under en buske. Vi festade första kvällen med en rolig och tacksam familj från Berlin, som vi bjudit in på vår tältruta, eftersom campingen var knökfull.
Gustaf och Johan fotograferade flitigt. Vår lilla budgetbil var full med kamera- och campingutrustning, varje gång man öppnade bakluckan trillade något ur.
Vi besökte också Venom Pit Park, inget stort ställe, men då det knappt fanns några besökare, då vi var där, på nyårsafton, plockade en av skötarna fram ödlor, krokodilbarn och den stora albinopython-ormen, så att vi fick hålla i dem. Det var fantastiskt att få komma så nära alla dessa djur, inte bara se dem bakom en glasruta. Fast jag kan inte säga att jag kände mig riktigt bekväm med en pythonboa runt halsen.
Nu är det dags att dra upp ankaret och segla vidare. Återigen måste vi fingranska de korta väderfönstren. På måndag får vi troligen 48 timmar på oss att ta oss de 320 sjömilen till Mossel Bay, med risk för kulingstyrka på vinden de sista timmarna. Huh, motigt att behöva lämna sin sköna “comfort zone”…

Tina, 14 januari 2017, East London, Sydafrika