7 oct 2016 2016-10-07 07:35 2016-10-07 07:35

Kärlek och krig i Nosy Be.

Vi lämnade katamaranen Tigger i Hellville, där mannen ombord hade blivit biten av en lemur. De kunde trots allt inte bli av med sin oro för rabies, trots att risken borde vara ganska liten. De undersökte nu möjligheten att få ytterligare en vaccinspruta, som ett komplement till den han hade fått vid ett tidigare tillfälle. Detta måste ske inom tio dagar efter eventuell smitta, så de hade inte många dygn på sig att lösa problemet.

Helt impulsivt ändrade vi vår planerade rutt och uteslöt nu Nosy Komba ur våra planer. I stället gick vi för motor en timme västerut, till Crater Bay, ett tillhåll för charterbåtar och med en liten yachtklubb. Detta för att barnen skulle få lite tid att träffa andra barn på de två barnbåtar som ligger där. På detta ställe mötte vi grabbarna på Delos, två festprissar som försörjer sig genom att exponera sin livsstil på internet, via videofilmer. Gustaf paddlade hem en natt från deras båt med en hembränningsapparat i famnen – Jag hittade den i tvättmaskinen på morgonen. Hmm, behöver vi verkligen den ombord? Innan vi kom till Crater Bay hade det varit flera inbrott på båtarna där, Delos-killarna hade filmat en karl som försökte stjäla deras aluminiumjolle. De hyrde några lokala män som fick fånga tjuven, sedan skickade de honom till polisen.

Crater Bay var en plats jag helst velat slippa se, dit äldre män åker för att köpa sex med unga lokala kvinnor. En del män var visst återkommande. De köpte hus åt sina damer. Vi mötte en 80-årig gammal man i baren, en f,d. seglare, som var där med sin 10-åriga dotter! Jag har försökt fråga folk vad de unga Madagaskar-männen tycker om detta, och dem jag talat med säger att på Madagaskar har man en annan syn på sex och samliv än vad vi är vana vid, och så var det även innan utlänningarna kom hit.

Vi gjorde en morgonsegling söderut, till Russian Bay, där vi nu ligger för ankar. I land finns Andre, en 60-årig emigrerad österrikare som driver en mycket enkel bar/restaurang, där seglarna gärna träffas på kvällarna. Han har hundar, hönor, getter, ankor, och det finns två svarta lemurer som håller till där, och som gärna låter sig matas med bananer. Perfekt tillhåll för både barn och vuxna!

Vår relation med föräldrarna på Convivia hade varit lite frostig på sistone, och här fick både Peregrine och vi en släng av sleven från pappa Tucker. Kanske är det bra att vädra garderoben, kanske inte, det är något tiden får utvisa. Jag känner mig iallefall fortfarande rätt puttrig..!

Tina, 7 oktober 2016, Russian Bay, Madagaskar