12 jul 2016 2016-07-12 17:43 2016-07-12 17:43

Ömma vader på Rodrigues.

Idag gick vi 8.6 km, från mitten av ön, ner till havet, längs en stenig bäckravin, tillsammans med pappa Tucker och barnen Miles och Ruby, från amerikanska Convivia. Kanske inte så imponerande för vissa! Men barnen har knappt har gått längre sträckor senaste året, och vi själva behöver röra på oss.

Gustaf och Karin ligger utslagna i soffan, Gustaf egentligen för att han åt såna kopiösa mängder köttgryta när han kom hem, att magen nog inte riktigt hängde med. Lovisa åt precis lagom, och blev av det så energisk att hon utan krusiduller tog hand om hela disken. Dessutom uttryckte hon att det verkligen är kul att vara på utflykt. Lovisa växer så det knakar just nu.

Någon gång måste vi segla härifrån, men vi är inte jättemotiverade. Rodrigues är ett fantastiskt bra ställe att leva på för en barnfamilj. Det är konstant 20-30 grader varmt, för det mesta soligt väder. Bra båtgrannar, bra grönsaksmarknad, ett excellent bageri och relativt billigt kött också. Mycket verkar vara lokalproducerat och allt smakar såå gott. De har inte mycket fisk här, det är lokalfångad bläckfisk som serveras överallt. Idag har vi vandrat förbi odlingsplättar med rödbetor, sallad, morötter och salladslök. Allt odlas i liten skala, men tillräckligt stor för att man kan förstå att produkterna nog skall säljas i stan.

I lördags gick vi ut och dansade på den lokala nattklubben. Convivias barn sov över i Caminante, och vid niotiden när alla hade somnat, gick vi iväg tillsammans med andra fyra båtar, nyfikna och helt ovetande om hur det gick till på en nattklubb här. Det blev en fantastiskt skojig kväll, med lokal dansbandsmusik, och danssugna människor i alla åldrar, som inte drog sig för att dra med några bleka seglare på en “svängom”.

Ombord har Gustaf avslutat allt arbete med byten av fem fönster i akterruffen. Den läckande gummibåten ligger uppe på akterdäck, och har tätats med Sikaflex och en gummilapp, en nödlösning i brist på bättre alternativ. Han har också plockat ner vår vindsnurra från mesanen. Den fungerade bara då och då på vägen hit, och har dessutom börjat låta fem gånger så mycket som den ska.
Får se om Tomten i Sydafrika kan komma med en ny snurra till jul.

Tina, 13 juli 2016, Rodrigues