9 jun 2016 2016-06-09 16:38 2016-06-09 16:38

Kuling på Cocos Keeling och iväg.

Imorse klarerade vi ut från Australien, men ikväll blåser det kuling, så just nu känns det inget vidare att lämna hamn. Jag har “resfeber”, som Gustaf kallar det, och vill mest krypa ner under täcket och gömma mig..
Annars har vi haft fina dagar på Cocos Keeling med skola, lek och fiskgrillning på stranden. Lovisa och Karin har lekt med sina nya kamrater Ruby och Miles i amerikanska Convivia varje dag. Igår var det födelsedagskalas för Gustaf och Conviviapappan Tucker på stranden. Alla båtar i ankarviken kom, alla ville vara med.

/Tina, den 7/6

Nu är det natt och vi har seglat ikapp med månen i 40 timmar, full fart, 8 knops fart. Till en början tredjerevad stor, lillegenuan i lä och en smula av rullgenuan i lovart, men efter hand som vinden avtagit har vi ökat segelarean och har nu förstarevad stor och något mer av rullgenua, men ännu ingen mesan för vinden är fortfarande runt 12m/s.

Första dagen i fyrameters-sjö som skummar omkring oss dämpar det kulinariska intresset, men det blev åtminstone ett brödbak i gryningen för att ha nåt gott att smaska på. Vi var fem båtar som lättade ankar samma dag och vi är fortfarande inom synhåll föt Convivia, vår kompisbarnbåt som startade några timmar före oss. Tucker håller ihop ett radionät på 8297kHz USB klockan 01.00 GMT, vilket är halv åtta på kvällen Cocostid, där kan vi höra hur det går för några av de andra båtarna. Chris i TomTom som jag lagade spisen åt på Christmas Island miste förstaget när det var 1000 sjömil kvar och en av ensamseglarna här i närheten fick handstyra hela dagen igår. Convivia tar in vatten på okänt ställe och får pumpa en del. Vår egen lilla såpopera. Själv fick jag en fisk, en wahoo på kanske tre kilo, men den hoppade av kroken samtidigt som jag svingade den över relingen i eftermiddags.

/Gustaf natten 8-9 juni