26 may 2015 2015-05-26 06:36 2015-05-26 06:36

Framme i Fiji

Tillbaks i tropikerna igen, vi har precis avslutat inklareringen i Savu Savu, Fiji. Jippee! Jag var så trött när vi seglade de sista sjömilen, bara tanken att beslå alla segel, samla ihop linor, försöka knyta till en boj i ett trångt utrymme (inte så lätt med vår stora båt alls), gjorde att jag storbölade. Det har varit seglingsdygn med enormt växlande vind, som krävde stänliga segelbyten. Både Gustaf och jag blir tjuriga och får kort stubin av störd sömn. Sista natten hamnade vi i en front, visserligen medvind, men med squallar och akterlig sjö.
Och nu sitter vi här i Caminante, alldeles jollriga och lyckliga över att vara framme! Det blev inga pinsamma bojmanövrar, vi fick lite hjälp…!! En boj för vår skuta vid Waitai Marina kostar 6 dollar per dag. Jag häpnar över detta låga pris. När vi var här för 13 år sedan med Caminante I, fick vi betala 5 dollar/natt. Inte mycket till inflation.
Orosmoment nummer två, att Biosecurity-folket skulle beslagta alla Gustafs excess-inköp (35 kg ost, 30 kg potatis, 10 kg lök, 10 kg kött i frysen) blev det heller inte något av. De inspekterade alla matförråden, men beslagtog inget. Glada och trevliga Fijitullare, visst känner man sig välkommen till detta land.
Vinden viner över Savu Savu, vi snurrar på vår boj, men det bryr jag mig inte om, jag är såå nöjd med att vara tryggt i hamn. Nu är det bara att rumla ner i jollen, och gå iland och fira med lite dricka och mat!!

Tina, Savu Savu, Fiji, 26 maj 2015