26 nov 2014 2014-11-26 10:10 2014-11-26 10:10

Sommaren har kommit hit!

Sommarvärmen har kommit till Opua, vi kan sova med däcksluckor öppna och behöver inte elda mer i spisen. Nu är det är shorts och sandaler som gäller utomhus. Många blommor vi ser iland påminner faktiskt om svenska midsommarblommor – förgätmigej, fibblor, hundkex. Och det luktar gräs om gräset! Vi har sommar ombord på Caminante också. En gräshoppa har flyttat in mellan träpanelen och ståltaket i sittbrunnen, den för ett jäkla liv på kvällarna, så att man nästan inte kan sitta där. Undrar vad den lever på?
Gustaf har bytt ut ett av våra batterier. Kanske är det ytterligare ett som är dåligt. Jag har skurit ner ett gammalt segel och kapat till mindre bitar segelduk som jag skall sy ett nytt jolleskydd av.
I söndags följde jag och barnen med familjen på Carpe Diem ut till Roberton Island på en utflyktsdag. Chris från engelska Whenaki och jag njöt bägge av att få segla på någon annans båt – det känns härligt ansvarslöst!
Måndag kväll blev det en gemensam hejdåmiddag på barnbåten Moxie för flera barnbåtar. Igår seglade Moxie och Carpe Diem iväg. Vi har umgåtts nästan varje dag sen vi kom till Opua, så det blev lite tomt. Fast inte länge! De senaste dagarna har många nya båtar från Fiji och Tonga kommit hit, då det varit gynnsamt seglingsväder. Ikväll var det rena feststämningen inne på Opua Cruising Club. Kanske är det dagar som dessa som är en av tjusningarna med båtlivet. När vi stack iväg med gummibåten på eftermiddagen från Caminante visste vi inte att dagen skulle sluta med ale och kvällsmat på pubben med återfunna goda vänner. Vi mötte även två svenska båtbesättningar – det är månader sedan vi sett en svensk!
Annars räknar Lovisa ner dagarna tills att vi skall flyga hem. Gustaf drömde inatt att Nordea hade öppnat filial i mamma Barbros växthus på landet!

Tina, 10.00z, 26 nov 2014, Opua, Nya Zeeland