9 nov 2014 2014-11-09 11:28 2014-11-09 11:28

Matorgie i Opua

Caminante ligger för ankar i Opua på norra Nya Zealand. Vi gick för motor in, i gryningen, och i full dimma till tullens brygga i Opua, och förtöjde. Min lugnaste översegling någonsin, en vecka, och jag har kunnat dricka kaffe hela vägen! Vi gjorde av med c:a 500 liter diesel. Vi fick uppleva ett bekvämt väderfönster. Men vi vet att nu är vädret motigt för nästa gäng, det ligger 38 segelbåtar och väntar uppe i Tonga på bra segelväder hit.
Tullarna konfiskerade lite torkade bönor, några kylvaror, två papegojfjädrar och en basthatt. Inte mycket att bråka om.
Det är en rejäl kontrast att komma till Nya Zealand från Tonga, från värmen och rakt in i kylan. Det har varit 13-14 grader varmt i båten på mornarna. Vi hyrde bil och körde till Whangarei för att köpa extra kläder och mat. Vi är vrålsugna på mejeriprodukter, kött, potatis, frukt, grönsaker, godis, och glass. Allting luktar och smakar så gott här! För oss är det en jättekonstig känsla att plötsligt ha ett stort utbud av alla dessa varor. Gustaf vill helst äta ost tre gånger om dagen. Vi kommer att bli tjockisar igen på nolltid…

Tina, 9 november 2014, 11.26z, Opua, Nya Zeeland

=====
This message was sent using Winlink, a free radio email system provided by the Amateur Radio Safety Foundation and volunteers worldwide. Replies should be short, quote only necessary words, use plain text format and contain only needed pictures or attachments. This allows passage over radio channels of limited bandwidth. Use of this email system for monetary gain is strictly forbidden.

More on how to reply: http://www.winlink.org/help
Winlink web site: http://www.winlink.org
ARSF web site: http://www.arsfi.org