2 oct 2012 2012-10-02 00:25 2012-10-02 00:25

140 sjömil kvar!

Vi närmar oss Kanarieöarna och det ser ut som att vi angör imorgon natt någon gång. Vi är fulla av förväntan!

Livet går sin stilla gång. Till vår lycka kom en regnskur idag och tvättade bort det mesta av saltet som frasade vart man tog uppe på däck. Det var väldigt skönt. Innan var det som att kliva runt i saltlag, och fotbad innan man gick ner var nödvändigt. Men nu gör vi åter god fart, så det är väl troligt att vi hinner samla på oss en ny saltskorpa innan vi kommer fram. Havssprayen torkar in på däck och lämnar ett allt tjockare lager.

Vi har fortsatt vår högläsning, det har varit en ny omgång raggmunk, denna gång med chokladpudding till efterrätt. Till middag var Karin “Hemliga Kocken” och lagade en curry med alla tillbehör med lite hjälp från mig. Hon var mycket nöjd liksom alla gästerna. Bra med en dos yoghurt i curryn innan man serverar…

Vi befarar att sändarmodulen i vår Icom 500 AIS har lagt av. Den ger felmeddelande att det är kortis eller avbrott i VHF-antennen oberoenda av vilken av de två, helt separata antennerna jag ger den. Mottagardelen fungerar bra med båda antennerna och man ser fartyg på långt håll. Mitt hopp är att där finns en säkring på antennutgången som brunnit i samband med användandet av kortvågsradion någon gång för ca två veckor sedan då första felmeddelandet kom enligt loggen. Frågan är om man voidar garantin om man öppnar och ser efter??

Tina har suttit och studerat guideböcker och cruisingguider över Panama, Sant Blas och Karibien de senaste dagarna. Hon är nu mycket laddad på vidare äventyr när känslan börjar infinna sig att allt faktiskt fungerar som det ska! Det är ju många pusselbitar som måste på plats. Seglingen, skolan, båten etc etc. Och Tina är ju en mycket praktiskt tänkande människa som inte gärna tar ut segrar i förskott. Själv har jag överhuvud taget inte tänkt så långt som på vart vi ska. Den enda fråga jag gärna ville klargöra var om vi skulle gå Panama denna säsongen eller nästa, men nu verkar det högst troligt det blir denna, och då måste man såklart bestämma var man ska lägga de veckor som inte upptas av segling innan dess. För ska man gå igenom kanalen den här säsongen betyder det att man lämnar Karibien i mars och det är ju en bra bit på rätt så kort tid. Därför är det såklart klokt att ha en bra uppfattning om vad som är värt att se. Tur jag har Tina!

/Gustaf 22z 1/10 -2012 31-41’N 13-32’W