7 sep 2012 2012-09-07 00:24 2012-09-07 00:24

Proviantering

Vi har fått nya vänner här i La Coruña. Båten Elin och båten Salsa, båda från Sverige och båda med två barn var ombord precis som vi och dessutom är alla barnen i ungefär samma åldrar. Så det har lekts hos oss en hel del om eftermiddagarna när alla barn är lediga från skolan. Bada och LEGO har stått högt i kurs, men också gåtböcker och kortspel. Där var nog ett uppdämt behov att träffa andra barn så det har varit väldigt populärt. Också vi lite mer vuxna har umgåtts ombord här om kvällarna. Mycket trivsamt.

Kalle i båten Elin och jag gjorde i eftermiddags en gummibåtsexpedition upp längs floden någon sjömil till mataffärerna som ligger där, Lidl och Maxi. På hemvägen gick gummibåten tungt, lastad till bredden. Vi hade 78 liter mjölk, 80 konserver mm mm. För att sakta ner hemfarten ytterligare bogserade vi 8-10 högljudda grabbar i en leksaksgummibåt mot tidvattenströmmen tillbaka ner mot havet. De jublade och var strålande glada!

Det var skoj att återse det gamla torget “Maria Pita” i La Coruña i förrgår kväll. Vi tog en öl och lite glass på ett café och tittade på folklivet. Barnen hade ju inte varit iland på fem dagar då, inte sen Irland, så de for ju runt som kalvar på grönbete.

Vi ankrar vid en stand nu istället för inne bakom piren som vi gjorde först. Här är riktigt varmt och gott. Shorts och t-shirt är vad som behövs och ingen vind. Vattnet är hyfsat varmt med, 20grader ungefär, så det är inte så dumt. Tina och Emma från båten Elin var med alla barnen på stranden några timmar medan grabbarna kånkade mjölk och andra specerier, och de hade riktigt bra. En stor skillnad mot Irland 5-600 sjömil norrut.

/Gustaf 22z 6/9 2012 43-22.8’N 08-20.7’W