22 nov 2012 2012-11-22 11:33 2012-11-22 11:33

Tandagnissel

Vi släpar ombord matkasse efter matkasse. Det är bunkring, inte bara för Atlantöverfarten, men även för att leva ett par månader i Västindien där det mesta i affärerna förväntas vara dyrare än här. Häromdagen fyllde jag över 25 kg mjöl och 10 kg socker i 5 och 10 liters flaskor. Konserver med grönsaker, bönor lastas ner i förråden. Eftersom vi har barn ombord och vi dessutom faktiskt har plats har vi stuvat ner ca 75 liter UHT mjölk, samt extra torrmjölk. Olivbegäret är stort ombord, det känns som om man aldrig kan få hem tillräckligt med oliver. Små vacuumförpackade påsar med oliver kostar ju bara ca 4-5 kr och håller i flera år. En påse jordnötter 8 kr. I de asiatiska affärerna botaniserar vi bland kryddorna, curry, hot chilli, olika såser.
För två dagar sedan vurpade Karin på lekplatsen och slog ut en framtand. Som tur var det en mjölktand, dock med blod, svullna läppar, jämmer och elände. Kalle från Elin hjälpte oss att söka upp det lokala sjukhuset, där barnläkare och två tandläkare tittade på hennes mun, och väl så långt hade faktiskt värken försvunnit. De bedömde att läpparna tagit det mesta av slaget, och sa att det var den nya tanden som man såg tippen av. Karin var mest besviken att man inte fick klistermärken. Men det blev iallefall glass till kvällsmat. Nu ser hon ut som en riktigt pirat, tre tandluckor i fram munnen, och lite sårskorpor på läpparna.
Gustaf jobbar med spirbommarna och gör nya block. Däcket ser ut som ett skrotupplag. Ingen passadvind i sikte än. Kanske nästa vecka?
/Tina 10.00z 22/11-2012 Las Palmas för ankare.