5 aug 2012 2012-08-05 16:58 2012-08-05 16:58

Mot Eagle Island

Nu mojnar vinden. Vi har hållit dryga sju knop ett dygn, men senaste timmarna pendlar det mellan två och fyra. Vi ser kusten vi ska angöra rakt förut för bergen är höga, det är 30M kvar, som från Vinga till Skagens fyr. Karin läser i aktern, Lovisa har gymnastik med Hans, Tina tar en lur och jag har avslutat disken efter maten. Frid.

I gårkväll hade vi besök av ett dussin vitsidiga delfiner och två vitnosdelfiner. Vitsidingarna var väldigt lekfulla och simmade med oss i flera timmat och hoppade och lekte runt båten. Barnen var förtjusta, och det är härligt att se hur mötet piggar upp.

Vi hade ett litet missöde med styrbord spirbom strax innan delfinerna kom. Vi hade ju bomat genuan i lovart med ca 10m/s och det var tydligen för mycket för den ty den vek ihop sig. Jag tror att om den suttit på masten som vi hade på caminante hade den hållit. Från relingen blir dragvinkeln för att hålla ner den väl stor. Men från masten måste bomen vara 2 meter längre, så då måste den antagligen ändå upp i dimension. Omkonstruktion!

Har laddat tvättmaskinen och drar igång den så fort vinden dör ut och vi måste starta motorn, det är vad prognosen säger ska hända. Liver utgår till stor del från de väderkartor vi tar in. Tack vare pactor3 vi nu kör får vi bättre upplösning på vädret i både tid och rum. Tidigare, med pactor 2 låg hastigheten på 0.5 till 3 kbyte/min nu ligger den på 3 till 20 kbyte/min. Det är en avgörande skillnad. Men för detta har vi betalat 1500 kronor för några veckor sedan till tyskarna på SCS som sålde modemet för 13 år sedan. Skulle vara spännande att jämföra prestandan på detta gamla modem (PTC-II) med de de säljer nu samt på pactorkommunikationen som går via ljudkortet.

Ska bli spännande att komma iland. Vi blev inbjudna till livbåtsstationen här i Broadhaven när vi var här för 12 år sedan. Det var ett intressant möte.

/Gustaf 15.00z, 54 43N, 9 45W, 5 knop 190 grader