1 oct 2012 2012-10-01 01:37 2012-10-01 01:37

SY Båten

Många båtar kallar sig S/Y Si och SY Så. Nu har vi också blivit en sy-båt. Men här handlar det om små röda byxor, tröjor, väskor och annat till gossedjuren. Karin och Lovisa har suttit och sytt kläder till sina kossor, hundar och får i sittbrunnen hela eftermiddagen. Lovisa klipper ut och syr ihop medan Karin är mest förtjust i att sy på knappar. De är mycket engagerade. När jag vaknade vid lunch hade de tillbringat förmiddagen med att göra små skolböcker till samma gossedjur. Små färgglada häften med prydlig text och bilder som färdigställts, och sen hade de skola för sina elever.

Sjön har fortsatt att lugna sig och det har varit en trivsam eftermiddag. Köket serverade pommes frites med stekt tonfisk i gräddsås med en rejäl sallad till förrätt som genast tog slut och fick repeteras med en skål till, för barnen slukade den i ett nafs innan varmrätten var klar. Tror det var osten och oliverna som vann deras hjärtan. Så småningom kom även efterrätten med fruktsallad och vaniljsås fram, men då hade barnen inte tid att smaka, så till Tinas och min glädje fick vi ha den för oss själva.

Annars har vi roat oss med högläsning av Tolkiens Bilbo i sittbrunnen till hela familjens glädje. Särskilt Lovisa har verkligen öronen på helspänn. Mycket populärt!

Vinden har fortsatt avta och är nu nord 5m/s. I morse i gryningen sattes storen upp och vi slörar nu för fulla segel på styrbords halsar. Prognosen säger fortsatta milda vindar, men vridande till nordost, så det blir nog att gippa under natten.

/Gustaf 23.30Z 30/9-2012 33-28’N 12-43’W