1 aug 2012 2012-08-01 22:10 2012-08-01 22:10

Gossedjuren leker kräksleken.

Barnens favoritlek har varit att låtsas vara sjösjuk eller att kramdjuren är det och det slutade med att elefanten blötsligt fick en spya över sig på riktigt tio minuter innan vi ankrade upp på South Uist på ett gudsförgätet vindpinat ställe många mil från närmaste mänskliga boning. Inga träd, inte ens några får finns här men desto mer klippor och tång. Och snåla 15 m/s som sätter klädnyporna på prov där de stretar med att hålla nytvättade underkläder och annat fast vid båtens tackel och tåg Fantisen torkar för sin del vid kaminen.

Vi nämnde just vid middagsbordet att när vi låg i denna vik förra gången fick vi besök av två dyngblöta kustbevakare som ville låna vår VHF. Deras hade regnat bort i stormen. Den gången var det tragedi här då en liten segelbåt miste en ung besättningsmedlem alldeles utanför viken här. Vi hade inte haft radiopassning, annars kanske vi hade gått ut och hjälpt till trots stormen även om det blåste som tusan. Den gången var stormen mycket väl prognosticerad, så vi var förvånade att olyckan hade behövt hända.

Hursom, vi är väl “tucked in” som de säger, barnen har haft några timmar skola, vi har mumsat nybakt bröd och det är nu dags att titta på film. Hör att den börjat föresten..

Gustaf 20z 1/8-2012 , 57 19.7N 07 15.4W