24 mar 2016 2016-03-24 17:36 2016-03-24 17:36

Banta

 

Detta har inget med nervös dietföring att göra utan är namnet på en 450 meter hög vulkanö där vi ankrat i en djup vik på sydsidan. Ön är täckt av strävt, högt och grönt gräs som gömmer många ruvande pyttesmå hönor, men vi har varit finkänsliga hittills att inte fylla äggkartongerna. Många fina rovfåglar cirklar runt ön, särskilt de stora havsörnarna som ofta synts i hela Indonesien. Hans från Nautilus och jag besteg toppen igår och fick en fin promenad. Han är djuphavsdykare och fallskärmsjägare och får kanske därför försöka hålla lite tuff attityd, men igår begick han misstaget att ta vandringskängor med strumpor och höll på att dö på kuppen, medan jag obesvärat spatserade på, barfota i mina flipflopliknande sandaler. Hade faktiskt själv gjort misstaget tidigare… Gräset här släpper ifrån sig gräsfrö med små men vassa spröt som fastnar i strumporna och kliar. När man har tusen små stickande strån uppstår en form av tortyr. Synd om Hans. Han tittade avundsjukt på plastsandalerna.

Barnen leker med de andra barnen och eldar på stranden, badar och hugger med yxa och machete. Jag och Tina har passat på att göra målningsarbete som varit lite eftersatt, samt många andra mindre mekarprojekt, bl.a. har jag pysslat om dieselmotorernas vattenpumpar. Hela familjen har en envis förkylning som håller sig kvar hos oss vuxna, men innan den tog fäste ombord, fick vi dykt och snorklat några gånger utanför Sebayor Kecils sydsida i Komodo, men också i Labuan Bajo. Tina och barnen turas om att paddla med den orangea kajaken från Nya Zeeland. Vi har varit flitiga med skolarbetet ett par månader och jag har satt igång med spanska studier med Lovisa nyligen, vilket är väldigt trevligt tycker vi båda.

Vi har tittat lite bekymrat på väderkartor som visar en tropisk storm sydväst om oss de senaste dagarna, det är ju den vägen vi ska segla om några veckor, men då ska väl den säsongen ha tagit slut..

Gustaf, Banta 08-26.06S 119-18.25E, 22/3-16