8 apr 2014 2014-04-08 09:05 2014-04-08 09:05

Trasiga datorer, Pingviner och andra viner

I förrgår gjorde jag och David från Daphne en långpromenad mot bergen. Vi startade stax efter halv sex och var hemma halv fem sådär. Vi mötte många fåglar och andra djur och hamnade bl.a. i en övergiven och övervuxen fruktlund, där vi packade våra stora ryggsäckar fulla med passionsfrukt och gröna citroner. Tungt var det att gå hem, men sedan dess har vi bjudit ankarstället på fria fruktdrinkar, bl.a. i kväll. Fast i kväll serverade vi även fria pannkakor med olika fyllningar. Vi hade köpt över 100 liter UHT-mjölk i Panama, och en del av detta lager, kanske 40 liter eller så har visat sig surna i förpackningarna, så jag slängde ett halvt dussin mjölkpaket i går. Ledsamt. Men nu har vi kanske lösningen. Det blir utmärkta pannkakor av mjölken, som påminner om grynig filmjölk. Vi har nu gjort en stor pannkaksblindtest (på 3 liter sur mjölk) på seglarna här på Galapagos och i morgon får vi se om mjölken är giftig. Passionsfruktdrinkarna fick deltagarna att inte märka skillnaden (fick faktiskt många komplimanger och frågor om receptet), så placeboeffekten kan elimineras. Bäst att segla vidare relativt snabbt om de allihop blir dåliga. Kan nog komma upp med ett nytt recept den passar bättre till isåfall, funderar på ett medel mot pirater om den sura mjölken skjuts ut med tex högtrycktsvätten?

Vår mail- och nav-dator (en gammal XP-dator från 2005) har botat om och krånglat så mycket senaste månaderna så jag installerade om den häromdagen. Det hjälpte dessvärre inte och vi har nu bytt över till en modernare liten notebook. Tyvärr blev vi av med många adresser och alla gamla mail i samband med detta. Så, snälla ni som väntar på svar sedan en vecka eller så, skriv en liten rad igen så¨plockar vi upp adressen på nytt och svarar så klart! Alla våra gamla XP-datorer har nu nått samma låga nivå av tillförlitlighet och rebootning så det är kanske dags för sista smörjelsen. Kanske skulle man diska moderkorten från salt?

Jag hade kunnat berätta hur mycket som helst om alla fina djur som finns här, med viss risk att upplevas som tjatig, Men det är svårt att inte nämna t.ex. de chockrosa flamingo, pingviner och sjölejon som leker med oss när vi badar etc. etc. I går gick vi till ett sköldpaddeställe med många arter av jättesköldisarna som bor på öarna. De är så fina! På eftermiddagen i dag hade barnen skolredovisning på en del av de specialarbeten de gjort. Vi fick då höra många spännande fakta om Galapagos. Därefter var det introduktion för latinklassen vi tänkt ta oss an det närmsta halvåret. Barnen Stella, Cleo och Lovisa tyckte det var toppen och vill genast ha en ny latinlektion i morgon. Skoj! Lovisa kände igen mycket från spanskan hon lärt sig medan Stella och Cleo ju hade fördelen av att bott en tid i Rom.

I morgon ska jag rapportera hur det gick med den eventuella mjölkförgiftningen. Duger den inte för pirater ska det bli nya experiment med mjölkrecept att prova ut för våra grannar. Saftiga bröd och mjuk pepparkaka står på tur.

Gustaf 7 GMT 8april 2014 Isabela, Galapagos