21 apr 2014 2014-04-21 11:33 2014-04-21 11:33

Fallfrukt

Vi köpte ju, som jag skrev förut, en försvarlig mängd färskvaror både i Panama och på Galapagos. Vi har fått anpassa kosthållningen lite för att hålla takt med mognadsutvecklingen av dessa varor. Ett tag blev det ovanligt mycket tomatsallader. Sedan fick jag klämma ner lite extra lök i vissa maträtter, i takt med att skadade lökar sorterades ut. Så kom en tid då passionsfruktsbackarna gav mycket arbete och stavmixern fick slita ont. Nu har vi kommit till bananfisarnas tid. Vi köpte en stock med 25 kg bananer på Galapagos för fem dollar, och nu har alla mognat fram samtidigt. Från den upphängda klasen  i sittbrunnen faller de nu ner, när sjögången skakar till dem. Duns, duns hörs det när man sitter där och filosoferar, och då vet man att det bara är att käka på. Kjell åt minst tio igår och vi andra var inte långt efter.

Drog upp den nionde fina fisken för de senaste sex dagarnas segling, en guldmakrill. Jag filéade den precis innan det var läggdags. Blir bra till lunchen. Ska man få in mer i frysen krävs stor beslutsamhet..

Tina ordnade poängpromenad för barnen. Hon är påhittig hon. Vi skrev massor av frågor och det blev godisutdelning som belöning.

Nej, nu tror jag det är dags att baka en banankaka, det är inte mycket kvar av chokladkakan!

Gustaf 9 GMT 21/4-2014 08-18’S 105-18’W