28 may 2014 2014-05-28 12:15 2014-05-28 12:15

Tomma färgburkar och underliga ljud i örat…

Vi har haft fem dagars båtmeck här och målat om hela däcket från för till akter. Runt 20 liter färg och sanden från Trinidad har gått åt. Däcket var grått innan och blev ofta alltför varmt att gå på. Och så var det fläckigt som en jaguar av alla mina små bättringsövningar. Det var bitvis också ganska halt. Nu är det vitt och grovmönstrat och defenitivt inte halt. Möjligen lite vasst att ramla på! Jotun Hardtop, 2-komp polyuretan, är vad vi använder. En superbra färg för runt 100 kronor litern. Medan första strykningen är våt strör man på sand och låter det härda några timmar. Sedan målas ytterligare ett lager. Egntligen borde vi nog lägga på ett tredje,  eftersom blästersanden var ganska grov, men det får vänta tills vi får tag på mer färg och däcket åter ser fult ut…

Vi gjorde ännu en långpromenad till farmen idag och köpte grönsaker. Tomater, gurka, paprika, bönor, två bananklasar ett dussin bergamotter och framför allt, -pompelmousse! Vi älskar alla dessa enorma grapefruits! mums! Ojoj, så mycket hela familjen orkade bära för 180 kronor. Inte lika billigt som i Panama, men bra för att vara Franska Polynesien. Och såå gott!!

Det blir en hel del surfning i de fina vågorna med bodyboardsen, skoj! Lovisa sydde färdigt sitt lapptäcke som hon började på för länge sedan. Och jag njuter av min mango chutney. Är inne på burk 2 av 15 nu.

Dök en timme eller så och skrapade beväxtningen under skrovet i förrgår. När jag kom upp hade jag vatten i örat. Trodde jag. Men det ville inte komma ut utan bara rann fram och tillbaka och bluppade. Senare på kvällen bad jag Tina titta efter. Hmm. Det var en liten krabba som gömde sig i örat, men kom ut i ficklampsljuset tillräckligt mycket för att Tina skulle kunna få tag på den. Inte konstigt att det var märkliga ljud. Om ens närmaste bekant är eremit (-krabba), säger då det månne något om personligheten, eller kanske rent av om öronhygienen?

Gustaf, 10.13Z 28 maj 2014, Anahakau bay, Nukuhiva, Franska Polynesien