6 aug 2014 2014-08-06 04:31 2014-08-06 04:31

Motortrubbel på Bora Bora

Caminante har äntligen lämnat Raiatea, med en ny bränslepump, och en ny del inuti trefasgeneratorn, som Gustaf svarvat ombord. Vi tillbringade två dagar i Coral Gardens på ön Tahaa och snorklade i ett smalt pass mellan två motus (så kallas de små låga sandiga öarna med palmer på). Ett fint grunt område med massor av fisk och sjögurkor, och jag fick se en ganska stor bläckfisk simma omkring där.
I förrgår gick vi för motor, ut genom passet på Tahaas västsida och seglade 25 sjömil till Bora Bora. Det känns alltid pirrigt att passera ut genom dessa naturliga pass mellan reven. De är respektingivande på något konstigt sätt, kanske för att det alltid är en hel del ström. Vännerna i Dafne fick en mahi-mahi på vägen, så även om vi alla instämde att havsseglingen denna dag mest gjort oss sjösjuka, kunde vi trots allt få äta världens godaste sushi och rå fisk marinerad i lime ombord på Caminante samma kväll.
Idag ligger Gustaf under motorn igen, den ville inte starta, och han fann hela motorn full med saltvatten (kanske får han dra detaljerna själv sen), men han är vid gott mod, just nu tror han inte det behövs några nya delar för att fixa problemet…
Det har regnat till och från i flera dagar, lite ovant att titta på solnedgång i duggregn. Det trodde man inte om Franska Polynesien, och Bora Bora, som är känd för sin turism, och många resorts.

Tina, 02.30z, 6 augusti 2014, Bora Bora, Franska Polynesien