27 feb 2013 2013-02-27 03:20 2013-02-27 03:20

Dans i sanden

Precis före skymningen i söndags seglade svenska Victory in på vår ankarplats med sexåriga Linnea ombord. Ungarna skrek av glädje på VHFen, deras tjut kommenterades av de andra svenskbåtarna senare på kvällen. Victory hade turen att välja en särskilt bra kväll att komma på. Just denna afton anordnades nämligen en insamlingsfest inne på stranden för  sk “säkerheten i viken” (någon patrullerar tydligen på natten). För 130 SEK/vuxen fick vi grillad kyckling, ris och sallad och gott om rum-punch. Men framförallt blev det en hejdundrande dansfest i sanden med kanske ett hundratal glada seglare i alla åldrar. Arrangörerna var turistguiderna som försörjer sig på att köra runt oss på ön.
Vi snåljåpar på Caminante hade faktiskt anlitat Cobra Tours tidigare på dagen för en guidad tur upp längs Indian River. Dr Zwash, eller Mr Barbwire som han också kallades, rodde oss ett par hundra meter och berättade om träden,växterna och djurlivet. Floden kantas av stora träd, vars grenar sträcker sig långt ut över huvudet där man sitter i sin lilla båt. Det härskade en spöklik stämning. I filmen Pirates of the Caribbean lär förresten en träskscen ha spelats in här. Lovisa hade med sig sitt anteckningsblock för att skriva upp det viktigaste, men jag fick ta över och anteckna vad guiden sa. Hur många sorters ormar, hägrar, fladdermöss, två sorters mangrove… Vi fick förresten se en jättestor iguana, som klängde i grenarna över oss.
Efter en så rivig söndag gjorde man inte många knop dagen efter, förutom att barnen lekte intensivt med Linnea, både här och på Victory.
I dag, tisdag, gjorde vi en eftermiddagspromenad till ett marint reservat norr om ankarplatsen efter skolan. Vi snorklade runt fina koraller och sedan byggde Lovisa och Karin slott i sanden, och ville absolut inte gå hem igen när det drog ihop sig till återfärd. På hemväg längs Waitukubilis naturstig genom mangroven försökte flickorna fånga ödlor. I kväll har Linnea och Karin lekt ombord, medan Linneas pappa Ingvar och jag har hejat på Gustaf som stått och sköljt upp en stor laddning med tvätt. Hoppas inte allt blåser i sjön i natt…
/Tina 02.24z 27/2-2013 Portsmouth, Dominica 15-34.80’N 61-27.88’W