18 jun 2013 2013-06-18 05:23 2013-06-18 05:23

Internationell pizzanight

Det är inte ofta vi går ut och äter, men ikväll var det halva priset på pizzorna på Prickly Bay Marina och det blev en härlig afton med en helt gäng seglande barnfamiljer. Kalle och Maja från svenska Elin, en österrikisk familj på katamaranen Mahi med två små killar, en spansk familj från Bilbao, en tysk familj på båten Merlin och våra glada rysk-australiensiska vänner från Brizo. Borden stod placerade ute i det fria, omgivna av köket, en bar, och en stor scen. Barnen hade massor av springyta, och de lekte och stojade glatt.
De flesta av dessa familjer var med på en gemensam utflykt ut i naturen i lördags, på en så kallad “hashvandring” med ett par hundra andra människor. Varje lördag året om ordnas en hashvandring någonstans på Grenada. Frivilliga gör i ordning en tillfällig vandringsled på någons mark Det tog oss ca 1.5 timme att gå med barnen. Väl tillbaka kunde man köpa grillad kyckling och billigt öl, till hög musik och härlig feststämning. Transporten mellan Prickly Bay och där vandringen gjordes arrangerades av Kalle från Elin. Vi barnfamiljer fyllde upp två minibussar.
Vi ligger nu stilla här lite längre tid för att göra underhåll på båten. Gustaf har jobbat med watermakern och sedan med propelleraxelgeneratorn. Han har vinkelslipat och svetsat, till glädje för alla grannbåtar på ankarplatsen. Jag tog lokalbussen till en båtaffär för att höra mig för om vilka gummibåtsmodeller av märket Carib som finns att köpa. Limningarna på vår gamla gummibåt av märket Honda börjar släppa, och man får pumpa upp den med några dagars mellanrum. Idag följde Karin med Litorinas besättning till en pool hela dagen. Lovisa har spelat spel med Alyssa från Brizo. På eftermiddagen var vi på stranden en stund, med många av de andra barnbåtsfamiljerna. Både barn och vuxna njuter av att ungarna har så många kompisar. Det är dessutom till stor avlastning att vi kan turas om och passa varandras barn också, inte bara när man skall göra ett jobb, utan även för att få lite tid för sig själv.

Tina, 03.20z, 18 juni, 2013, Prickly Bay, Grenada