6 may 2013 2013-05-06 02:28 2013-05-06 02:28

Varmt och vindstilla

Tiden går så fort när man är resenär, vattenlivet vid Pigeon Island har hållit oss engagerade en hel vecka. En dag tog vi ledigt från snorkling och dykande och tog lokalbussen upp till Maison de Foret, mitt på ön. Där vandrade vi två vandringsleder i regnskogen och njöt av det allt det vackra. Den längre leden följde en liten flod, och halvvägs blev det nakenbad bland stenarna. Det var glest mellan bussarna hem och vi försökte oss på att lifta istället, vilket gick jättebra. Vem kan motstå Karins tumme?! I går vred vinden till sydlig och plötsligt låg vi helt exponerade för all sjö, guppigt värre, det var bara att sjöstuva.

I morse gick vi upp halv sex på morgonen för att dra nytta av några morgontimmar alldeles utan vind, för att gå för motor söderut, innan sydvinden friskade i igen. Vi släppte ankare efter fyra timmar vid stranden Grand Anse på ön Terre de Bas, en liten ö i Les Saintes, där många hus förstördes 2005 av en jordbävning. Stranden nämns knappt i vår guidebok. Den är exponerad för nordost, kanske är det därför här bara ligger tre andra båtar. Men nu är det ingen vind alls. Det har varit vrålvarmt hela dagen, strax över 30 grader. I eftermiddag tog vi oss så iland, hittade en vandringsled som tog oss några hundra meter upp på bergstopparna. Karin var periodvis ganska missnöjd med stigningen, men hon kämpade på. Höjdpunkter var när Gustaf hittade en portmonnä med 7 euro (!), en grönspräcklig orm och en otroligt vackar insjö, full med små nyfikna små sköldpaddor! Hemväg var nerför en asfalterad smal väg, som visade sig vara riktigt vacker. Karin gnäggade som en häst och sprang ner som en virvelvind. Vi blev stormförtjusta i byn där nere. Här är mest “lokala” små välskötta hus och få turister.

Men nu har solen gått ner, vi är sömniga. Konstaterar att temperaturen fortfarande är 31 grader, trots att klockan närmar sig nio på kvällen.
Tina, 00.30z, Les Saintes, Guadeloupe, 6 maj 2013