2 jan 2013 2013-01-02 02:07 2013-01-02 02:07

Nyårsafton på stranden så klart…

Med Gustaf uppklädd i storblommiga bad-shorts och en ny t-shirt dagen till ära befolkade vi den närmaste stranden och firade inträdandet i 2013. En rekorderlig badorgie, ett kalas som varade närmare tolv timmar!

Där var många svenska båtar, bla Victory, Litorina, Corinne och Meribelle. Norska Felice dök upp, en energisk familj med tre ungar i åldern 8 månader till 4 år. Vi mötte dem senast på Kanarieöarna. Det är tufft att segla med så små ungar. Vi eldade brasa, grillade, sjöng och lekte i vattnet och hade riktigt roligt. Stora och små. När det blev mörkt minskade badandet något och alla barnen lekte med elden och sågade och högg ved med Gustafs lilla yxa. Barnen från Felice gick runt med facklor. En timme före tolvslaget fortsatte festen över på Victory, det var en hel parad av gummibåtar. Ingers dotter, 24-åriga Elin var diskjockey, och akterdäck förvandlades till dansgolv, alla tokdansade, till och med 12-åringarna Oliver från Litorina och österrikiska Alex från Kendipi. Akterdäck sviktade betydligt på den stackars Nauticaten när alla studsade upp och ner. Gustaf och jag pratade en del under kvällens lopp med Alex´ föräldrar. Familjen är tysk-österrikisk, bor i en 37 fots katamaran och lever som nomader sedan ett par år tillbaks. De är skrivna i Österrike numera och undervisar Alex i en korrespondensskola där, för enligt österrikisk lag är det olagligt att ta sina barn ur  skolan. Föräldrarna är ingenjörer, hade tjänat bra med pengar, men till sist tröttnat på yrkeslivet som inneburit mycket resor och ett splittrat familjeliv.
Strax efter midnatt kom en stor segelbåt som lossat från sin ankarboj drivande förbi. Gustaf, som egentligen var ganska onykter, hoppade kvickt i sjön i kalsongerna och simmade över till båten och jagade upp den sovande besättningen som fick igång sin motor innan de kraschade in i någon annan. Vilken osannolik tur!
Tina 01.04z 1/1 2013, Bequia